لیست کامل مدارک برای مقاطع مختلف تحصیلی

دانشجویان بسیاری به دلیل بالا بودن کیفیت سیستم آموزشی و داشتن دانشگاه‌های معتبر متقاضی مهاجرت به کانادا هستند. این آمار هر ساله افزایش می‌یابد و از سویی کانادا نیز الزامات و مدارک مشخصی را برای اعطای ویزای تحصیلی در نظر می‌گیرد. در این بخش از بلاگ وبسایت موسسه مهاجرتی سپهر فلاحتی قصد داریم چک لیست مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا را برای همه مقاطع تحصیلی به شما معرفی کنیم تا هنگامی که برای مهاجرت اقدام می‌کنید به اندازه کافی با الزامات آشنا باشید.

پیش از خواندن درباره مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی در مقاطع گوناگون باید بدانید یکسری مدارک مانند تمکن مالی بانکی و بیمه مسافرتی جزو لاینفک درخواست اخذ ویزای کانادا است و باید آن‌ها را ارائه بدهید. علاوه بر این در بعضی از رشته‌های تحصیلی داشتن معاینه پزشکی نیز جزو مدارکی است که باید ارائه شود.

مدارک لازم جهت ویزای تحصیلی کانادا مقطع دیپلم

برخی از افراد تمایل دارند دیپلم خود را در کشور کانادا دریافت کنند و با دیپلم دبیرستان کانادایی در دانشگاه‌های کانادا تحصیل کنند. این افراد باید طبق شرایط و ارائه مدارک مشخصی برای اخذ ویزای تحصیلی مدارک اقدام کنند. در ادامه با مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا در مقطع دیپلم آشنا می‌شوید:

  • پاسپورت معتبر
  • ترجمه کارنامه سه سال آخر تحصیل به همراه کپی فارسی
  • فرم پر شده و مهر و امضا شده‏ قیم قانونی دانش‌آموزان در کانادا (قیم قانونی دانش آموز متقاضی مهاجرت به کانادا کاستودین (Custodian) نام دارد و باید اطلاعات این فرد از جمله آدرس منزل و اطلاعات و مشخصات والدین دانش آموز متقاضی در فرم ذکر شود.)
  • تکمیل فرم اپلیکیشن و ارائه اطلاعات کامل درباره متقاضی و والدین دانش آموز (مانند آدرس منزل، شماره تلفن، کد پستی و هرچه در فرم اپلیکیشن نیاز است)
  • توجه کنید که این مدارک مدارک عمومی موردنیاز هستند و بسته به استان موردنظرتان در کانادا و همچنین دبیرستانی که فرزند خود را ثبت نام می‌کنید ممکن است مدارک بیشتری نیاز باشد.
لیست کامل مدارک برای مقاطع مختلف تحصیلی

مدارک لازم برای پذیرش در کالج های کانادا

در کانادا پیش از ورود به دانشگاه و پس از اخذ مدرک دیپلم، ممکن است متقاضیان الزامی برای گذراندن دوره کالج داشته باشند. مدارک لازم برای اپلای کالج کانادا شامل موارد زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات سه سال آخر دبیرستان به همراه کپی فارسی (همچنین ترجمه مدرک و ریزنمرات دوره پیش دانشگاهی اگر دیپلمتان را در نظام آموزشی قدیم دریافت کرده‌اید)
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر
  • تکمیل فرم اپلیکیشن فی و ارائه اطلاعاتی همچون نام والدین و آدرسشان، شماره تلفن و کد پستی محل سکونت
لیست کامل مدارک برای مقاطع مختلف تحصیلی

مدارک لازم جهت ویزای تحصیلی کانادا مقطع کارشناسی

افراد با مدرک تحصیلی دیپلم می‌توانند برای تحصیل کارشناسی و لیسانس در کانادا نیز درخواست ویزا دهند. این افراد پس از اخذ دیپلم باید مدرک زبان خود را دریافت کنند. در کشور پهناور کانادا (به جز استان کبک که زبان فرانسوی را الزامی می‌داند) کافی است به زبان انگلیسی مسلط باشید تا بتوانید برای تحصیل در این کشور درخواست ویزا کنید. معمولا حداقل نمره‌ای که برای زبان انگلیسی باید ارائه بدهید در حد B2 یا نمره آزمون معتبر آیلتس ۶ است. دوره کارشناسی و لیسانس در کانادا چهار ساله است و در این ۴ سال باید بتوانید مخارج خود را تامین کنید. مدارک عمومی لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای مقطع کارشناسی و لیسانس به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات سه سال آخر دبیرستان به همراه کپی فارسی (همچنین ترجمه مدرک و ریزنمرات دوره پیش دانشگاهی اگر دیپلمتان را در نظام آموزشی قدیم دریافت کرده‌اید)
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر
  • رزومه یا CV
  • انگیزه نامه (SOP)
  • تکمیل فرم اپلیکیشن فی و ارائه اطلاعاتی همچون نام والدین و آدرسشان، شماره تلفن و کد پستی محل سکونت

بعد از اتمام موفق دوره کارشناسی به متقاضی مدرک bachelor اعطا می‌شود. نکته مهم درباره تحصیل در مقطع لیسانس و کارشناسی در کانادا این است که معمولا یک محدودیت سنی حداکثر ۲۳ ساله برای اخذ ویزای تحصیلی این مقطع وجود دارد و باید باتوجه به قوانین برای اخذ این ویزا درخواست خود را ثبت کنید. با افزایش سن شانستان برای اخذ ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی کم می‌شود. علاوه‌بر این اگر وقفه‌ای میان زمان اخذ مدرک دیپلم و زمان اپلای تحصیلی در مقطع کارشناسی وجود داشته باشد باید بتوانید این گپ تحصیلی را توجیه کنید.

با تحصیل در مقطع کارشناسی اجازه کار پاره‌وقت به مدت ۲۰ ساعت در هفته را در کانادا خواهید داشت و با کار نیمه‌وقت می‌توانید بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی خود را در کانادا تامین کنید.

گاهی ممکن است دانشگاه مقصدتان ارائه مدرک زبان را الزامی نداند و پیش از ورود به دانشگاه یک دوره زبان انگلیسی را بتوانید در کانادا بگذرانید. به این نکته توجه کنید که در چنین صورتی، اگرچه ارائه مدرک زبان انگلیسی الزامی نیست، آفیسر سفارت با شما به زبان انگلیسی مصاحبه می‌کند و باید در حد B2 بتوانید در مصاحبه صحبت کنید و وی را قانع کنید که گزینه مناسب و شایسته‌ای برای ادامه تحصیل در کشور کانادا خواهید بود. بنابراین ناگزیر به یادگیری زبان انگلیسی پیش از ورود به کشور کانادا خواهید بود.

البته شرایط تحصیل در استان کبک که فرانسوی زبان است و قوانین استانی مخصوص به خود را دارد، مقداری متفاوت است. متقاضیان تحصیل در کبک پس از اتمام دوره دبیرستان می‌توانند یک دوره ۲ ساله را در کالجی در استان کبک تحصیل کنند و سپس وارد دوره کارشناسی یا لیسانس ۳ ساله شوند.

مدارک لازم جهت ویزای تحصیلی کانادا مقطع کارشناسی ارشد

جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس در کانادا حداقل معدلتان در دوره کارشناسی یا لیسانس باید ۱۳ یا بالاتر باشد. هرچه معدل بالاتری داشته باشید می‌توانید شانس خود را برای اپلای تحصیلی موفق بالا ببرید. علاوه‌بر این نمره زبان حداقلی معادل آیلتس ۶.۵ باید ارائه بدهید. البته این موضوع بستگی به دانشگاه و رشته موردنظرتان دارد و گاهی برخی از دانشگاه‌ها متقاضیان را ملزم به ارائه نمره زبان آزمون آیلتس معادل ۷ یا ۷.۵ نیز می‌دانند. در مجموع هرچه نمره زبان انگلیسی بالاتری ارائه بدهید شانستان را برای اخذ ویزا افزایش خواهید داد.

دوره کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس در کانادا یک‌ساله یا دوساله است. این دوره در کانادا می‌تواند پژوهش‌محور یا تزمحور باشد. در دوره‌های پژوهش‌محور باید در کنار استاد راهنما روی موضوعات مشخصی تحصیل کنید و در دوره‌های تزمحور در انتهای دوره باید پایان‌نامه ارائه داده و از آن دفاع کنید. البته برخی از دوره‌های تحصیلی نیز وجود دارند که ترکیبی از پژوهش‌محور و تزمحور هستند و با کار در کنار اساتید راهنما باید از تز خود دفاع کنید.

این دوره از تحصیل نیز معمولاً با محدودیت سنی رو به رو است و ۳۲ سال سنی است که معمولاً پیش از آن باید برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور کانادا اقدام کنید. دانشجویانی که در این دوره تحصیل می‌کنند، می‌توانند به صورت پاره وقت ۲۰ ساعت در هفته در کانادا به کار مشغول باشند. پس از پایان این دوره شما مدرک کارشناسی ارشد (M.S یا M.A) دریافت خواهید کرد. مدارک عمومی لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس به شرح زیر است

  • پاسپورت معتبر
  • ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات مقاطع تحصیلی پیشین شامل سه سال آخر دبیرستان به همراه کپی فارسی و مدرک کارشناسی (همچنین ترجمه مدرک و ریزنمرات دوره پیش دانشگاهی اگر دیپلمتان را در نظام آموزشی قدیم دریافت کرده‌اید)
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر
  • رزومه یا CV
  • انگیزه نامه (SOP)
  • اسکن کارنامه آزمون‌های بین‌المللی مانند GRE یا GMAT درصورت نیاز
  • دو یا سه توصیه نامه (Recommendation Letter) از اساتید (در اکثر دانشگاه های کانادا توصیه نامه به صورت آنلاین است. به این معنا که پس از وارد کردن اطلاعات اساتید خود در اپلیکیشن، از سمت دانشگاه برای اساتید ایمیلی ارسال می‌شود. آن‌ها باید ایمیل را که معمولا حاوی فرم است پاسخ دهند و نظر خود را در مورد شما در فرم بنویسند و مجددا به صورت آنلاین آن را برای دانشگاه ارسال کنند)
  • تکمیل فرم اپلیکیشن فی و ارائه اطلاعاتی همچون نام والدین و آدرسشان، شماره تلفن و کد پستی محل سکونت
لیست کامل مدارک برای مقاطع مختلف تحصیلی

مدارک لازم جهت ویزای تحصیلی کانادا مقطع دکتری

برای آن که بتوانید در دوره دکتری از دانشگاه‌های کانادا پذیرش بگیرید باید در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد معدل بالای ۱۳ را کسب کرده باشید. نمره زبان آیلتس قابل قبول برای این مقطع در دانشگاه‌های کانادا حداقل ۷ است. این دوره معمولاً ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد که متشکل از دوره‌های آموزشی، پژوهشی و پروژه است و بسته به رشته تحصیلی باید ساعات متفاوتی را به آن اختصاص دهید. همچنین دانشجویان دکتری برای انجام این پروژه با شرکت‌های مختلف نیز می‌توانند همکاری داشته باشند. مدارک عمومی لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای مقطع دکتری به صورت زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات مقاطع تحصیلی پیشین شامل سه سال آخر دبیرستان به همراه کپی فارسی، مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد (همچنین ترجمه مدرک و ریزنمرات دوره پیش دانشگاهی اگر دیپلمتان را در نظام آموزشی قدیم دریافت کرده‌اید)
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی معتبر
  • رزومه یا CV
  • انگیزه نامه (SOP)
  • اسکن کارنامه آزمون‌های بین‌المللی مانند GRE یا GMAT درصورت نیاز
  • سه توصیه نامه (Recommendation Letter) از اساتید (در اکثر دانشگاه های کانادا توصیه نامه به صورت آنلاین است. به این معنا که پس از وارد کردن اطلاعات اساتید خود در اپلیکیشن، از سمت دانشگاه برای اساتید ایمیلی ارسال می‌شود. آن‌ها باید ایمیل را که معمولا حاوی فرم است پاسخ دهند و نظر خود را در مورد شما در فرم بنویسند و مجددا به صورت آنلاین آن را برای دانشگاه ارسال کنند)
  • چکیده پایان نامه کارشناسی ارشد
  • مقاله (Writing Sample) در صورت وجود
  • پروپوزال تحقیقاتی در صورت لزوم
  • تکمیل فرم اپلیکیشن فی و ارائه اطلاعاتی همچون نام والدین و آدرسشان، شماره تلفن و کد پستی محل سکونت

به‌طور معمول به دانشجویان دکتری کمک هزینه تحصیل یا بورسیه تعلق میگیرد. به این ترتیب این افراد می‌توانند در کنار ادامه تحصیل، تحقیق و پژوهش در یک رفاه نسبی زندگی کنند. بعضی موارد این کمک هزینه و بورسیه، تنها می‌تواند شهریه دانشگاه آن‌ها را پوشش می‌دهد. اما برخی دیگر از بورسیه‌های تحصیلی کانادا به صورتی است که فرد می‌تواند هزینه‌های زندگی خود را به کمک آن، مدیریت کند. این بورسیه‌های تحصیلی را معمولا با فول‌فاند می‌شناسیم.

همچون دانشجویان سایر مقاطع، دانشجویان دکتری نیز امکان کار دانشجویی را در این کشور دارند. اما معمولاً افرادی که از بورسیه برای تحصیل خود استفاده کرده‌اند، اجازه  کار دانشجویی ندارند. در انتها نیز افراد پس از گذراندن این دوره مدرک دکتری یا Ph.D دریافت می‌کنند.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی کانادا در مقاطع مختلف کمی تفاوت دارد. به عنوان مثال برای تحصیل دکتری در کانادا شرایط با مقاطع پیشین متفاوت است. در این دوره نیاز است تا شما با استاد موردنظر خود در دانشگاه مقصد مکاتبه داشته باشید. در واقع فرآیند پذیرش گرفتن برای دکتری در کانادا به این صورت است که شما با توجه به رشته تحصیلی و حوزه کاری استاد مورد نظرتان را متقاعد می‌کنید که شما را به عنوان دانشجوی دکتری بپذیرد و استاد راهنما یا سوپروایزر شما باشد. از این رو، با ارائه رزومه‌های خوب و قوی می‌توانید از دانشگاه بهتری پذیرش بگیرید.

برای تقویت رزومه خود نیز نیاز دارید تا معدل بالایی داشته باشید. نمره زبان شما نیز می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. پس تلاش کنید تا نمره بالاتری را در آزمون موردنظر کسب کنید. ارائه پروپوزال قوی و داشتن مقالاتی که در ژورنال‌های معتبر به چاپ رسیده باشند هم به عنوان عاملی موثر در فرآیند پذیرش به‌شمار می‌آیند. برای تقویت رزومه خود می‌توانید از مشاوران مجرب و وکیل مهاجرتی خبره کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *