بررسی تفاوت‌های آزمون آیلتس و تافل

گرفتن بهترین تصمیم برای پذیرش در دریافت ویزا، برای موفقیت شما امری حیاتی است و داشتن اطلاعات قابل اعتماد در مورد تسلط به زبان انگلیسی به شما کمک می کند تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.

آزمون آیلتس یا تافل؟

در حالیکه تعدادی از داوطلبین آزمون‌های بین‌المللی باید برای دریافت ویزا به آیلتس فکر کنند،  باید بگوییم که آزمون تافل هم طرفداران خاص خود را دارد و اگر قصد مهاجرت به آمریکا را دارید، تافل مناسب‌ترین گزینه‌ی شماست. جالب است بدانید که آزمون آیلتس آکادمیک و تافل هر دو برای مهاجرت تحصیلی مناسب هستند و کسانی که می‌خواهند این آزمون‌ها را برای اهداف دیگری انتخاب کنند بهتر است به سراغ آزمون آیلتس جنرال بروند.

با این حال، لازم است بدانید که آزمون تافل در ایران به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و این برای متقاضیان آزمون آیلتس کاغذی که به تازگی با لغو آزمون مواجه بوده‌اند، اصلا خبر خوبی نیست. البته باید اضافه کنیم که سازمان سنجش فعلا آیلتس کاغذی را فقط در ماه آگوست لغو کرده و این آزمون ممکن است برای داوطلبان سپتامبر دوباره در دسترس باشد.

اما اگر شخصی هستید که در طول آزمون دچار استرس می‌شوید و ترجیح می‌دهید در آزمونی شرکت کنید که مدت زمان کمتری دارد، به سمت آیلتس بروید. مدت زمان کلی آزمون آیلتس 2 ساعت و 45 دقیقه است و تافل ممکن است تا 4 ساعت به طول انجامد. البته باید این را هم اضافه کنیم که کوتاه بودن آزمون آیلتس به نسبت تافل به هیچ عنوان به معنی آسان‌تر بودن آن نیست.

یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی آزمون آیلتس و تافل در نوع سوالات است. تقریبا بیشتر سوالات تافل به صورت چند گزینه‌ای هستند؛ اما آیلتس دارای سوالات مختلفی مانند چند گزینه‌ای، جای خالی، تطبیقی و… است. بنابراین، اگر پاسخ دادن به سوالات چند گزینه‌ای برایتان مشکل به نظر می‌رسد، بهتر است آزمون تافل را انتخاب نکنید.

این دو آزمون در نهایت چهار مهارت گوش دادن، خواندن، صحبت کردن و نوشتار شما را می‌سنجند. بخش اول هر دوی این آزمون‌ها با مهارت گوش دادن و خواندن آغاز می‌شوند، با این تفاوت که شما در آزمون آیلتس مستقیما وارد بخش نوشتار می‌شوید و صحبت کردن هم در یک جلسه‌ی جداگانه برگزار می‌شود، اما تافل بین دو بخش آزمون 10 دقیقه استراحت تعبیه کرده است. در ادامه به بررسی جزئیات کلیدی این دو آزمون می‌پردازیم.

آزمون آیلتس

  • برگزارکننده‌ی اصلی در ایران: IDP
  • فرمت: کاغذی و کامپیوتری
  • هزینه: آزمون کاغذی 8 میلیون و 990 هزار تومان، آزمون کامپیوتری 8 میلیون و 490 هزار تومان
  • مدت زمان: 2 ساعت و 45 دقیقه
  • بخش‌های تشکیل دهنده: گوش دادن (30 دقیقه)، خواندن (60 دقیقه)، نوشتن (60 دقیقه) و مکالمه (11 الی 14 دقیقه)
  • استراحت در بین آزمون: ندارد
  • مدت زمان اعلام نتایج: آزمون کاغذی 13 روز و آزمون کامپیوتری 3 روز
  • مقیاس نمره‌دهی: 0 تا 9
  • مدت اعتبار: دو سال
بررسی تفاوت‌های آزمون آیلتس و تافل

آزمون تافل

  • برگزارکننده‌ی اصلی در ایران: ETS
  • فرمت: کامپیوتری
  • هزینه: 13 میلیون و 975 هزار تومان
  • مدت زمان: 4 ساعت
  • بخش‌های تشکیل دهنده: گوش دادن (60 الی 90 دقیقه)، خواندن (60 الی 80 دقیقه)، نوشتن (50 دقیقه) و مکالمه (20 دقیقه)
  • استراحت در بین آزمون: 10 دقیقه بین بخش گوش دادن و مکالمه
  • مدت زمان اعلام نتایج: 10 روز بعد از آزمون
  • مقیاس نمره‌دهی: 0 تا 120
  • مدت اعتبار: دو سال

تفاوت آزمون آیلتس و تافل در بخش Speaking

این دو آزمون در بخش مکالمه تفاوت چشمگیری دارند. اگر به جای صحبت در میکروفون دوست دارید به صورت حضوری در محل آزمون حاضر باشید و با ممتحن صحبت کنید، آزمون آیلتس گزینه مناسب‌تری است. شما در این بخش با ممتحن تنها خواهید بود و تمام مکالماتتان ضبط خواهد شد. در قسمت اول به تعدادی سوال عمومی درباره‌ی خودتان، محل زندگی، خانواده و رشته تحصیلی پاسخ می‌دهید و در مرحله‌ی بعد یک کارت حاوی سوالاتی درباره‌ی یک موضوع خاص دریافت می‌کنید و یک دقیقه هم زمان خواهید داشت تا درباره‌شان فکر کرده و بعد به مدت 2 دقیقه صحبت کنید. بخش سوم هم حاوی سوالاتی درباره‌ی موضوعات بخش دوم است و کمی کلی‌تر به نظر می‌رسد.

بخش مکالمه‌ی آزمون تافل 6 قسمت دارد و 20 دقیقه طول می‌کشد. از این شش قسمت، دو بخش هستند که Independent Speaking تافل را تشکیل می‌دهند که نظر شما درباره‌ی موضوعات مختلف را می‌پرسند. چهار بخش بعدی هم بر صحبت کردن یکپارچه یا  Integrated Speaking تمرکز دارند که شما در آن باید به یک صدای ضبط شده گوش کنید یا متنی را بخوانید و پاسخ خودتان را بنویسید. البته باید اضافه کنیم که برای هر کدام از این قسمت‌ها چند ثانیه زمان دارید تا خودتان را برای جواب دادن آماده کنید.

بررسی تفاوت‌های آزمون آیلتس و تافل

تفاوت آزمون آیلتس و تافل در بخش Listening

بخش لیستنینگ آزمون آیلتس 4 قسمت دارد که هر کدام شامل 10 سوال است. شما در انتهای هر بخش چند ثانیه زمان دارید تا جواب‌های خود را بررسی کنید و در آزمون کاغذی 10 دقیقه و در آزمون کامپیوتری هم 2 دقیقه به ترتیب برای انتقال پاسخ به برگه پاسخ‌نامه و بررسی نهایی فرصت دارید. موضوعات این بخش عمدتا درباره‌ی مسائل روزمره، تحصیلی و آموزشی هستند و انواع مختلفی هم دارند. این بخش آزمون آیلتس در نهایت 30 دقیقه زمان می‌برد.

شما در بخش لیستنینگ آزمون تافل باید به 6 تا 9 فایل صوتی گوش کنید و نت‌برداری کنید و بر اساس آن به سوالات پاسخ دهید. این سوالات توانایی شما در فهم موضوع، احساسات و انگیزه‌های گوینده را مورد بررسی قرار می‌دهد. این بخش آزمون تافل در نهایت 1 ساعت زمان می‌برد.

تفاوت آزمون آیلتس و تافل در بخش Writing

شما در هر در آزمون در بخش نوشتن با دو قسمت روبرو خواهید شد که از شما می‌خواهند یک مقاله‌ی کوتاه بنویسید.

شما در قسمت اول رایتینگ آزمون آیلتس باید در مدت 20 دقیقه یک گزارش یا نامه بنویسید و در بخش دوم 40 دقیقه زمان خواهید داشت تا درباره‌ی یکی از مسائل روز جامعه یک مقاله 250 کلمه‌ای بنویسید و نظر خودتان را بگویید. در قسمت رایتینگ تافل هم باید ابتدا متن کوتاهی را بخوانید و سپس به یک سخنرانی کوتاه راجع به آن متن گوش دهید و در 20 دقیقه یک مقاله‌ی 150 تا 225 کلمه‌ای بنویسید. بخش دوم رایتینگ تافل هم درست مانند آیلتس از شما یک مقاله‌ی 300 تا 350 کلمه‌ای خواهد خواست و برای آن 30 دقیقه زمان خواهید داشت.

تفاوت آزمون آیلتس و تافل در بخش Reading

هر دو آزمون آیلتس و تافل در نهایت در این بخش مقالاتی را ارائه می‌دهند که از نظر ماهیت در سطح آکادمیک بوده و دارای سوالاتی هستند که میزان درک شما از متن را بررسی می‌کنند. بخش ریدینگ آزمون آیلتس 40 سوال و 3 متن دارد که سبک‌های مختلفی از سوالات مانند چند گزینه‌ای، صحیح و غلط، جای خالی و… را شامل می‌شوند. بخش ریدینگ آزمون تافل هم تقریبا سه یا چهار متن و 36 تا 54 سوال دارد و بسته به محتوای متن‌ها کم یا زیاد می‌شوند. شما در این سوالات باید معنای کلمات یا ایده اصلی متن را تشخیص دهید و درست یا غلط بودن یکسری از جملات را مشخص کنید.

بررسی تفاوت‌های آزمون آیلتس و تافل

نمره‌دهی آزمون آیلتس و تافل

همانطور که در بالا گفتیم، نمره‌دهی آزمون آیلتس از 0 تا 9 و آزمون تافل از 0 تا 120 صورت می‌گیرد. تمامی داوطلبان آزمون آیلتس برای بررسی معیارهای نمره‌دهی می‌توانند به سایت IDP مراجعه کنند؛ اما روشن است که هر یک از سوالات تافل یک نمره دارند و بخش رایتینگ و اسپیکینگ هم در نهایت توسط ممتحن تصحیح می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *