برنامه استارت آپ کانادا
مهاجرت از طریق ویزای استارت آپ کانادا
ویزای استارتاپ کانادا نسبت به روشهای مهاجرت کاری روش پرهزینهتری است، اما به دلیل داشتن مزایای بیشماری مانند دریافت اقامت دائم برای کل خانواده، پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید با کمترین ریسک به همراه خانواده مهاجرت کنید و از همان ابتدای ورود اقامت دائم دریافت کنید، روش استارت آپ کانادا را انتخاب کنید.
ویزای استارت آپ کانادا چیست؟
ویزای استارت آپ کانادا به کارآفرینانی ارائه میشود که ایده کسب و کار نوآورانه دارند و تمایل دارند در کانادا مستقر شوند. به کارآفرینان خارج از کشور فرصتهایی داده میشود تا بتوانند در کانادا تجارت کنند. این امر موجب ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر و رقابت جهانی میشود. کارآفرینان مهاجر باید یک ایده تجاری معتبر، نوآورانه و مقیاس پذیر داشته باشند که توسط مقامات برگزیده پشتیبانی میشود و درهای مهاجرت به کانادا را به روی آنها باز میکند. کارآفرینان برای دریافت ویزای استارت آپ کانادا باید معیارهای واجد شرایط بودن را داشته باشند.
لیست سازمانهای برگزیده برای تایید ایده استارت آپی شما
جهت درخواست برای برنامه ویزای استارتآپ، ایده کسبوکار یا سرمایهگذاری شما باید از حمایت یک یا چند سازمان تعیینشده فهرست شده در زیر برخوردار شوید:
صندوقهای سرمایه گذاری Venture capital funds
گروههای سرمایه گذار انجل Angel Investor groups
موسسات شتاب دهنده کسب و کار Business incubators
سازمانهای برگزیده در واقع گروههای تجاری هستند که برای سرمایه گذاری یا حمایت از استارت آپهای احتمالی از طریق برنامه ویزای استارت آپ تایید شدهاند. سازمانها انتخاب میکنند که کدام پیشنهادات تجاری را بررسی کنند. هر سازمانی فرآیند پذیرش خود را برای پیشنهادها دارد و معیارهای خاص خود برای ارزیابی آنها لحاظ نموده است.
به عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود که مفهوم کسب و کار خود را ارائه دهید یا یک طرح تجاری دقیق ارائه دهید. اگر سازمانی تصمیم بگیرد ایده کسب و کار شما را بررسی کند، پتانسیل پیشنهاد شما و موفقیت یا عدم موفقیت آن را ارزیابی میکند. و اگر سازمانی تصمیم بگیرد که از ایده کسب و کار شما حمایت کند، یک نامه پشتیبانی (Letter of Support) به شما می دهد.

مهمترین مزایای ویزای استارتاپ کانادا
با درخواست اقامت دائم شما، خانواده شما نیز می توانند اقامت دائم دریافت کنند. (این مورد شامل همسر و فرزندان زیر ۲۲ سال می شود).
شما و خانواده تان می توانید از سیستم های مراقبت های بهداشتی و آموزشی کانادا بهره مند شوید.
این یک برنامه فدرال است، بنابراین می توانید در هر استان کانادا زندگی کنید.
شما پس از سه سال زندگی در کشور کانادا٬ واجد شرایط درخواست شهروندی هستید.
برنامه مهاجرت از طریق استارت آپ کانادا، محدودیت سنی ندارد ؛ لذا مناسب ترین راه مهاجرت به کشور کانادا و دریافت اقامت دائم برای متقاضیانی است که سن مهاجرت را از دست داده اند.
در این برنامه به دانش زبانی سطح بالایی نیاز ندارید.
برنامه استارتاپ ویزا در مقایسه با برنامههای کارآفرینی استانی کانادا، دارای شرایط خاصی نیست. به عبارت سادهتر، اقامت دائم کانادا که از این روش به شما و اعضای خانواده تان اعطا میشود، مشروط به موفقیت بیزنس مورد نظر نبوده و حتی در صورت عدم موفقیت در بیزینس نیز پس از ورود به خاک کانادا خللی در فرآیند دریافت اقامت دائم ایجاد نخواهد شد.
در صورت نداشتن کسبوکار در ایران نیز میتوانید در این برنامه شرکت کنید.
پس از دریافت تاییدیه میتوانید مستقیماً برای اقامت دائم کانادا اقدام کنید. این فرایند از زمان ثبت پرونده تا اقامت دائم کانادا یک سال تا یک سال و نیم زمان میبرده است٬ اما در حال حاضر بواسطه کرونا و اتفاقات جاری زمان بررسی پرونده استارت آپ ویزا ۳۱ ماه است که انتظار می رود با تلاش اداره مهاجرت و بودجه اختصاص داده شده٬ این بازه زمانی کوتاه تر شود.
اگر ایده استارتاپی هم نداشته باشید هم میتوانید در صورت داشتن شرایط لازم همچنان از طریق برنامه استارت آپ ویزای کانادا برای اقامت دائم این کشور اقدام کنید.
اعضای اصلی گروه استارت آپ٬ همزمان می توانند برای ویزای کار کانادا اقدام کنند. زمان بررسی پرونده ویزای کار در حال حاضر طبق آپدیت اداره مهاجرت این پروسه بین 14 هفته به طول می انجامد
مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ چگونه است؟
برای اقامت کانادا از طریق استارت آپ، باید ابتدا یک شرکت کارآفرینی در کانادا تاسیس کنید. برای این منظور، شما باید یک برنامه کسب و کار شفاف و جامع داشته باشید که به هیچ وجه از حوزه نوآوری و توسعه فناوری فاصله نگیرد. پس از آن، باید با یکی از برنامههای موجود برای اخذ ویزای کاری کانادا درخواست خود را ارائه دهید. بهترین راه برای این کار، شرکت در برنامه استارتآپهای کانادا (Startup Visa Program) است که توسط دولت کانادا پشتیبانی میشود.
در واقع در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ، باید نشان دهید که برنامه کسب و کار شما به توسعه اقتصاد کانادا کمک خواهد کرد و در عین حال برنامه شما با استفاده از توانمندیهای خود و صنعتهای مرتبط با آن، برای جامعه محلی و جهانی، ارزش افزوده خواهد داشت. لازم به ذکر است که در این برنامه، شرکتهای کارآفرینی که توانستهاند این موارد را به خوبی نشان دهند، میتوانند ویزای کاری کانادا را دریافت نمایند.

شرایط مورد نیاز ویزای استارتاپ کانادا
برای دریافت ویزای کاری کانادا از طریق برنامه استارتآپ ، باید شرایط زیر را برآورده کنید:
داشتن برنامه کسب و کار با ارزش افزوده و موثر : برنامه کسب و کار شما باید به گونهای باشد که به توسعه اقتصاد کانادا کمک کند و از طریق استفاده از توانمندیها و صنعتهای مرتبط با آن، برای جامعه محلی و جهانی ارزش افزوده خواهد داشت.
داشتن پشتیبانی از سرمایهگذاران معتبر : شما باید نشان دهید که توانستهاید سرمایهگذاران معتبر را برای کمک در توسعه برنامه کسب و کار خود جذب کنید.
داشتن پشتیبانی از سازمانهای مربوطه : شما باید با سازمانهای مربوطه، از جمله حوزه تحصیلی و تحقیقاتی مرتبط با برنامه کسب و کارتان، همکاری کنید. اگر شما میتوانید شرایط بالا را برآورده کنید، میتوانید از طریق برنامه استارتآپ کانادا، اقامت کانادا از طریق استارتاپ را دریافت کنید.
داشتن تجربه کاری و تحصیلی مرتبط : باید نشان دهید که تجربه کاری و تحصیلی شما مرتبط با حوزه کاری شما برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا میباشد و به شما در توسعه برنامه کسب و کار خود کمک میکند.
اثبات برخورداری از تمکن مالی : برای کسب ویزای استارتاپ باید شرایط مالی تان به نحوی باشد که تا ۶ ماه بتوانید خرج خود و خانواده تان را پشتیبانی کنید.
مراحل ویزای استارتاپ کانادا
مرحله 1: کسب و کار خود را توسط یک سرمایه گذار تعیین شده پشتیبانی کنید
شما ملزم به دریافت نامه پشتیبانی از یکی از سازمانهای سرمایه گذار تعیین شده هستید. در نامه باید بیان شود که آنها قرار است ایده شما را تامین کنند.
مرحله 2: الزامات زبان را برآورده کنیدشما باید به زبان انگلیسی، فرانسوی یا هر دو آنها تسلط داشته باشید. همچنین مدرکی مبنی بر مهارت زبان به اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) ارائه دهید. این بدان معنی است که شما باید در یک آزمون زبان از یک آژانس مورد تایید IRCC شرکت کنید و حداقل شرایط زبان را برآورده کنید.
مرحله سوم: ثابت کنید کسب و کار شما الزامات مالکیت را برآورده میکند
زمانی که برای ویزای استارت اپ کانادا درخواست میدهید، یک کسب و کار ممکن است حداکثر پنج مالک داشته باشد. هر متقاضی باید حداقل 10 درصد از حق رای در کسب و کار را داشته باشد. سازمان سرمایه گذاری تعیین شده و متقاضی یا متقاضیان باید با هم بیش از 50 درصد از حق رای در کسب و کار را داشته باشند.
مرحله چهارم: بودجه کافی برای اقامت در کانادا داشته باشید
شما باید به دولت کانادا ثابت کنید که پس از اقامت در کانادا، بودجه کافی برای حمایت از خود و خانواده خود دارید. دولت هیچ گونه حمایت مالی برای مهاجران کارآفرین ارائه نمیکند.
اینها به طور خلاصه مراحل برنامه هستند. به اندازهای است که ارزیابی کنید آیا برای شما مناسب است یا خیر
مراحل درخواست اقامت دائم با ویزای استارتاپ کانادا
فاز شماره 1:
پیش نویس طرح تجاری (1 تا 2 ماه)
شما باید یک رزومه دقیق برای پیش صلاحیت همراه با سایر مدارک مورد نیاز اولیه ارائه دهید.
در این مرحله، باید طرح تجاری خود را نیز تهیه کنید.
فاز شماره 2:
نامه پشتیبانی (6 تا 10 ماه)
در این مرحله باید طرح کسب و کار خود را تکمیل کرده و به یک سازمان سرمایه گذاری مشخص ارائه دهید. همانطور که در بالا بحث شد، این سازمان میتواند یکی از گروههای سرمایه گذار فرشته تعیین شده، انکوباتورهای کسب و کار یا یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر تعیین شده باشد.
شخص یا نهادهای تعیین شده باید طرح پیشنهادی شما را تایید کرده و نامه پشتیبانی و گواهی تعهد به IRCC ارسال کرده باشد.
فاز شماره 3:
درخواست اقامت دائم (8 تا 12 ماه)
این آخرین مرحلهایست که همراه با سرمایه گذاری و سایر مدارک لازم برای اقامت دائم اقدام میکنید.
وزارت امور خارجه درخواست را ارزیابی میکند و سپس درخواست شما را میپذیرد یا رد میکند.
دلایل ریجکت شدن ویزای استارتاپ کانادا
- ناقص بودن مدارک
- عدم ارائه اسناد مالی دقیق
- عدم رعایت استانداردهای امنیت بین المللی
- ناقص بودن مدارک پزشکی مربوط به سلامت و بهداشت
- عدم اثبات صلاحیت مهارت و سطح زبان انگلیسی یا فرانسه

ویزای استارتاپ کانادا برای چه کسانی مناسب نیست؟
بیشترین علت ریجکتی ویزاهای استارتاپ مرتبط با مورد دوم یعنی اثبات تمکن مالی و به طور کلی میزان سرمایه است. صادقانه میگوییم که اگر سرمایه محدودی دارید ریسک نکنید و راههای دیگر برای مهاجرت به کانادا را امتحان کنید. به عبارت دیگر در شرایطی که سرمایه متقاضی محدود باشد احتمال دریافت پشتیبانی از سازمان کانادایی بسیار ضعیف میشود و بدون نامه پشتیبانی هم گرفتن ویزای استارتاپ کانادا به طور کل منتفی است.